Αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για το εορταστικό σας τραπέζι που όλοι θα δοκιμάσουν και θα ξετρελαθούν. Θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας!!
ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. τυρί κρέμα , μαλακωμένο
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι ή μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαύρο πιπέρι
1 κουτ. σούπας σκόνη σκόρδου
αλάτι
κόκκινο πιπέρι ή νιφάδες τσίλι
2 φλιτζάνια τσένταρ ή άλλο τυρί, τριμμένο
280 γρ. ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
200 γρ. σαλάμι, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι πράσινες γεμιστές ελιές, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Για την επικάλυψη
220 γρ. λιαστές ντομάτες με λάδι , ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό , ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο
δεντρολίβανο για την διακόσμηση
στρογγυλά κράκερ , για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για το στήσιμο θα χρειαστείτε μια φόρμα κέικ 22 x 10 και μεμβράνη τροφίμων.
Αρχικά αλείφετε την φόρμα του κέικ με λάδι και στη συνέχεια καλύπτετε με την μεμβράνη. Η μεμβράνη θα πρέπει να προεξέχει αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά του τυριού απαλά για να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι.


Στη συνέχεια κουταλιά – κουταλιά βάζετε τη σαλάτα μέσα. Πιέζετε το μίγμα μέσα στην φόρμα ώστε να μπορέσει να πάρει το σχέδιό της.
Στη συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη και από πάνω.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 1 ½ – 2 ώρες.
Ο χρόνος ψύξης είναι να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορεί να στηθεί πάνω σε μια πιατέλα και επίσης να δοθεί χρόνος για να συγχωνευθούν οι γεύσεις.
Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε την πάνω μεμβράνη και σε ένα δίσκο ή πιατέλα αναποδογυρίζετε την φόρμα. Αφαιρείτε την μεμβράνη.
Πάνω από την φορμαρισμένη σαλάτα ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους.
Γαρνίρετε με μαϊντανό και μερικά κλαδάκια δεντρολίβανου για να του δώσετε εορταστική εμφάνιση.
Μπορείτε να το σερβίρετε και με στρογγυλά αλμυρά κρακεράκια τοποθετώντας τα γύρω από τη σαλάτα ή με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι.
Αξίζει να την φτιάξετε!!!! Μπορείτε και την προηγούμενη μέρα, κρατάει μέχρι και μια εβδομάδα

ΠΗΓΗ: recipetineats.com

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Εορταστικό Κέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΜία Σοκολατόπιτα από τα παλιά