Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
¾ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλιά κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό ξύδι ή ούζο

Οδηγίες
Συνδυάστε τα αλεύρια και το αλάτι στο μπολ ενός μίξερ βάσης εξοπλισμένου με ένα γάντζο ζύμης. Ανάμειξη για μερικά δευτερόλεπτα με μέτρια ταχύτητα.
Διαλύστε το αλάτι στο νερό. Με το μίξερ να δουλεύει, ρίξτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το ξίδι ή το ούζο στο μείγμα αλευριού.
Ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για ένα λεπτό ή δύο, στη συνέχεια αυξάνουμε ελαφρά την ταχύτητα και ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη είναι μαλακή, εύκαμπτη, αλλά όχι κολλώδης, περίπου 8 με 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάμειξης, προσθέστε επιπλέον νερό ή αλεύρι όπως απαιτείται νερό εάν είναι πολύ ξηρό, αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή και κολλώδης.
Αφαιρέστε, διαμορφώστε σε μια μπάλα και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βγάλτε τη σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως και έξι ώρες πριν τη χρήση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη ζύμη, να την τυλίξετε καλά και να την βάλετε στην κατάψυξη, και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε εντός τριών ημερών. Πάντοτε να θυμάστε να την φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατατέλι Γεμιστό…είναι όλο γεύση
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμο Τσουρέκι