Κρουσανάκια  με τυρί

Υλικά:

Αλεύρι – 500 g.
Φρέσκο ​​γάλα – 200 ml.
Λάδι – 9 κουταλιές της σούπας
Ξηρή μαγιά – 1 φακελάκι
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά – 2 τεμ.
Τυρί – 200 – 220 g.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα. Η μαγιά διαλύεται στο γάλα και προστίθεται ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε ξηρή μαγιά.
Ανακατέψτε τα πάντα ώστε η ζάχαρη να λιώσει και η μαγιά να διαλυθεί στο υγρό. Καλύψτε το μπολ με το γάλα,
τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα ζεστό μέρος. Αφού αφρίσει η ζύμη, προσθέστε το λάδι και το αλάτι.
Κοσκινίστε το αλεύρι. Προσθέστε το σταδιακά πρέπει να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήστε το να φουσκώσει για 40 λεπτά. Τρίψτε το τυρί σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε 2 ασπράδια αυγού και χτυπήστε με σύρμα να ασπρίσει. Προσθέστε το ήδη τεμαχισμένο τυρί.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Διαιρέστε την φουσκωμένη ζύμη σε τρία ίσα μέρη.

Διαμορφώνουμε κάθε μέρος σαν μια μπάλα. Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι.
Ανοιξτε κάθε μπάλα με έναν πλάστη σε κύκλο και κόψτε το σε 4 τέταρτα. Στη συνέχεια κόψτε σε τρίγωνα.
Στην αρχή κάθε τριγώνου βάλτε μια κουταλιά του μείγματος αλατιού και τυλίξτε σαν κρουσανάκια .
Τα δύο φαρδιά άκρα κάθε τριγώνου διπλώνονται προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγονται.

Το κλεισιμο κάθε τυρομπουκιά (αιχμηρό μέρος) θα πρέπει να παραμείνει στο κάτω μέρος στο ταχί, γιατί κατά το ψήσιμο θα ανοιξει ελαφρώς και ούτως ή άλλως θα είναι πιο όμορφα.
Βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, κατά προτίμηση στο φούρνο.
Τακτοποιούμε σε απόσταση μεταξύ τους επειδή θα φουσκώσουν ακόμη περισσότερο κατά το ψήσιμο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 κρόκους αυγού με ένα πιρούνι. Βουρτσίστε τα με μία βούρτσα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στα 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο. Σύμφωνα Γίνονται πολύ νόστιμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Φούρνου με μία εύκολη σάλτσα
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα τυροψωμάκια…μην τα κοιτάτε φτιάξτε τα