Μπισκότα σοκολάτας με φρέσκο ​​δυόσμο

Προϊόντα:

40 g σκόνη κακάο
2-3 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου
200 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
2 αυγα
1/2 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
160 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε τα αυγά 30 λεπτά νωρίτερα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, τον πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο και το βούτυρο.
Χτυπάμε με το μίξερ για λίγο, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα προϊόντα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Η ζύμη είναι πολύ απαλή. Μην προσθέτετε άλλο αλεύρι και μην ζυμώνετε!!! Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά να δέσει.

Περιμένοντας να κρυώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος.
Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια, σχηματίστε μπάλες λίγο μεγαλύτερες από ένα καρύδι. Τοποθετήστε τα γλυκά σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα κρυώνουμε σε σχάρα.
Λιώστε 50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας σε μπεν μαρι. Το αδειάζουμε σε σακουλάκι και διακοσμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας!

Καλή όρεξη!

Δημοσίευση του χρήστη Mama’s pasticceria

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι με ρύζι, σπανάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠίτσα σάντουιτς