Αφράτα ψωμάκια με πουρέ πατάτας

Υλικά

300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
100 γρ.γάλα
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
200 γρ.πουρέ πατάτας (2-3 πατάτες)

Για επάλειψη
1 αυγό
σουσάμι για πασπάλισμα
μαργαρίνη

Εκτέλεση

Bράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις λιώνουμε με το πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ ένα μπόλ ρίχνετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε τη ζύμη η οποία πρέπει να ναι μαλακή και ίσως να κολλάει και λίγο στα χέρια.

Τη ζυμώνετε 2 λεπτά και μετά τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να διπλασιαστεί.


Αφού φουσκώσει την πλάθετε άλλα 5 λεπτά με τα χέρια ρίχνετε αρκετό αλεύρι στο τραπέζι και με τον πλάστη την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο.


Την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τα τυλίγετε ρολάκια.Τα τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.


Τα αλείφετε με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Σε αυτό το σημείο τα αφήνετε 45 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τα βγάλετε έτσι ζεστά που είναι τα αλείφετε με μαργαρίνη και τα αφήνετε να το απορροφήσουν.


Μετά από 24 ώρες είναι ακόμη πιο αφράτα.
Είναι ένα πολύ γευστικό σνακ που θα σας ενθουσιάσει!!!!!!!!!!

Δοκιμάστε τα!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτσα ντομάτας με γαρίδες
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά Τρίγωνα Σφολιάτας με γέμιση καρύδι (Νηστίσιμο)