Δύο ξεχωριστά κέικ σε 1 καλούπι

Υλικά

4 μεσαία ή 3 μεγάλα αυγά
185 εως 200 γραμμάρια ζάχαρης
200 ml γάλα
200 ml φυτικό λάδι \ βούτυρο
250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλιά της σούπας σκόνη βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 ή 5 κουταλιές της σούπας νερό

Από πάνω
Τσιπς σοκολάτας και καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός
Προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε με ένα μίξερ να λιώσει και να ασπρίσει το
μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με ένα συρμα χειρός.
Προσθέτουμε και λάδι και χτυπάμε με το σύρμα.
Κοσκινίζουμε μέσα το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί
Επίσης κοσκινίζουμε το Μπεικιν, Βανίλια και ανακατεύουμε.
Τέλος κοσκινίζουμε κει το άλλο μισο αλεύρι και χτυπάμε


Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπασίνες
Σε ένα μικρό μπολακι αναμιγνύουμε το κακάο με το νερό να πάρουμε μια σοκολάτα.
Ρίχνουμε το υγρό κακάο μεσα στην μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν σοκολάτα

Στρώνουμε ένα τσερκι (25-26 εκ) με αποσπωμένη βάση με χαρτί ψησίματος βάζουμε στην μέση ένα ποτήρι και ρίχνουμε ταυτόχρονα τα δυο υγρά μείγματα μέσα στην φόρμα .


Πασπαλίζουμε με τσιπς σοκολάτας το λευκό μείγμα ενώ το μαύρο μείγμα το πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο.


Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά και ελεγχουμε με οδοντογλυφίδα ένα ειναι ετοιμο.

 

Καλή Ορεξη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΡαβανί Δαμασκού: Αέρινο, σιροπιαστό, και ακαταμάχητα νόστιμο!
Επόμενο άρθροΣυνταγή κέικ σοκολάτας σε 10 λεπτά