Κέικ με κρανμπερυ και σταφίδες

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
100 ml λάδι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουπες ζάχαρης
5 αυγά
2 κούπες αλεύρι όλες τις χρήσεις
100 ml νερού
50 γραμμάρια κραν μπερυ και σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με ζεστό νερό και λάδι.
Ανακατέψτε το περιεχόμενο των δύο μπολ και προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπεικιν.
Σε ένα μικρό μπολ, χωρίστε το μισό από το μείγμα και προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να χρωματιστεί.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα σε μία φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα κρανμπερι ή σταφίδες (ή άλλους ξηρούς καρπούς).
Στη συνέχεια αδειαζουμε και  το μείγμα κακάου, ρίχνοντας το τυχαία σε ολόκληρη τη φόρμα.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει στους 200 βαθμούς στο αέρα και μετά ψήνουμε μέχρι στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα ποτε είναι έτοιμο.
Σερβίρετε σε ένα μια πιατέλα και διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο πιο απλό μπισκοτογλυκό που έχετε φτιάξει…έτοιμο σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΤο Γλυκό του Πασχαλινού Τραπεζιού (παλιά συνταγή της Γιαγιάς)