Δείτε Επίσης: Η πιο εύκολη πίτα…Πατσαβουρόπιτα | Υπέροχος Γαλακτομπακλαβάς

Ζουμερή Πατσαβουρόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 φρέσκα μεγάλα αυγά
200 γρ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν πάουντερ
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη
250 g γιαούρτι

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 φέτες λεμόνι

Μέθοδος

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την ζάχαρη και το νερό και το λεμόνι
Και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά
Δοκιμάστε το βουτώντας ένα κουτάλι και με τα δάχτυλά σας ακουμπήστε το και αν είναι λίγο κολλώδες είναι
έτοιμο! Αφήνουμε να κρυώσει και χρησιμοποιούμε πάντα κρύο σιρόπι σε ζεστά κέικ.

Για το μείγμα
Σε ένα μπολ Χτυπήστε τα αυγά τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να έχουν γίνει άσπρα και μετά ανακατώστε το γιαούρτι αφήστε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε το ταψί με τα φύλλα.
Βουτυρώστε το ταψί καλά παντού και με τα δάχτυλά σας μαζέψτε(σουρώστε σε ακορδεόν) κάθε σφολιάτα φύλλο και τοποθετήστε το στο δίσκο συνεχίστε να το κάνετε μαζί με το υπόλοιπο φύλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί σας από σουρωμένα φύλλα.
Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα απλώστε όλο το μείγμα αυγών πάνω από τα φύλλα φροντίζοντας να το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Χτυπήστε το ταψί για να πάει παντού το μείγμα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Βγάλε από το φούρνο και κόψε το σε φέτες πρώτα και μετά απλώστε από πάνω το κρύο σιρόπι
Το αφήνουμε να καθίσει μέχρι να κρυώσει εντελώς και μετά σερβίρουμε ή το τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένο μόνο με μια πετσέτα τσαγιού αυτό θα το εμποδίσει να μουλιάσει
Απολαύστε το!

Δείτε Επίσης: Η πιο εύκολη πίτα…Πατσαβουρόπιτα | Υπέροχος Γαλακτομπακλαβάς

ΠΗΓΗ: Fay Karamanakis

Προηγούμενο άρθροΤο Κλασικό Ρεβανί
Επόμενο άρθροΆρτος για καλή Παναγιά