Κουλουράκια Λαδιού (Νηστίσιμα)

Η Σαρακοστή είναι εδώ, γι ‘αυτό αποφάσισα να φτιάξω τα Κουλουράκια Λαδιού !! Χρειαζόμαστε κάτι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για καφέ !!

Υλικά:

1 φλιτζάνι λάδι, χρησιμοποίησα λάδι Canola
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ο χυμός ενός ολόκληρου λεμονιού
1 κουταλιά της σουπας κοφτή σόδας ψησίματος
1 κουταλιά της σουπας κοφτή μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι από ξύσμα πορτοκαλιού
Θα χρειαστείτε περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση

Συνδυάστε το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι στο μπλέντερ για λίγα λεπτά !!
Διαλύστε τη μαγειρική σόδα με το χυμό λεμονιού και ρίξτε την στο μπλέντερ και ανακατέψτε !!
Κοσκινίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το στα υγρά υλικά, ανακατέψτε και βάλτε το ξύσμα και ανακατέψτε αργά ένα φλιτζάνι αλεύρι κάθε φορά !! Μέχρι να φτιάξετε μια ωραία μαλακή ζύμη !!
Θα ξέρετε αν χρειάζεστε πια αλεύρι (Δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 5 φλιτζάνια). Λιπάνετε  2 ταψιά και αρχίστε να πλάθετε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας. !! Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς ψήστε τα για 10 λεπτά και περιστρέψτε τα και συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά έως ότου το κάτω μέρος έχει παρει ωραίο χρώμα !!
Μην τα ψήσετε υπερβολικά !! Όταν κρυώσουν τα βάζετε σε δοχείο με κάλυμμα !! Κάνει περίπου 60 Κουλουράκια !!

Εύχομαι σε όλους μια ευλογημένη Σαρακοστή !!

Προηγούμενο άρθροΤα τσουρεκάκια μας με πορτοκάλι και μαχλέπι
Επόμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου…μοναδική γεύση κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις