ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη
2 κουταλιές πλιγούρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
άλας
1 φλιτζάνι σουλτανίνα, πλημένη
2 κουταλάκια πιπέρι
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια απλό αλεύρι
1 κουτ. Σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι
νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1

Προετοιμάστε την κολοκύθα από το προηγούμενο βράδυ. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα και τοποθετήστε το σε κόσκινο. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε το να καθίσει εκεί. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από κάθε περίσσεια χυμών. Ταυτόχρονα, πλύνετε τη σουλτανίνα και αφήστε τα σε ένα κόσκινο για να στραγγίξει όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Προετοιμάστε τη ζύμη προσθέτοντας το αλεύρι σε ένα μπολ και το ελαιόλαδο. Αναμείξτε και τα δύο μαζί μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένο ψωμί. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό λίγο λίγο. Ζυμώνετε για μια λεία ζύμη που δεν είναι μαλακή ή κολλώδης. Αφήστε το για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γέμισμα. Πλύνετε το κολοκύθι για να απαλλαγείτε από το αλάτι και αφήστε το να στραγγίσει τελείως. Στη συνέχεια, προσθέστε τις σουλτανίνες, το πλιγούρι, την κανέλα και το πιπέρι.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.  Ανακατέψτε το μείγμα κρεμμυδιού με το μείγμα κολοκύθας.

Βήμα 5
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C
Βήμα 6
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα κύκλο σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. (Εάν η ζύμη είναι δύσκολο να ανοίξει και φαίνεται να τραβά πίσω, αφήστε να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά.) Κόψτε σε κύκλους 10-12 εκ. Τοποθετήστε 2 κουταλιές σούπας γεμίσης στο κέντρο κάθε κύκλου.

Διπλώστε τη μία πλευρά για να σχηματίσουν σχήμα ημισελήνου. Πιάστε τις άκρες σφιχτά μεταξύ τους και τοποθετήστε το στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη και η γέμιση.

Βήμα 7

Ψήστε για 30-40 λεπτά ή έως ότου οι κολωκότες έχουν ωραίο χρώμα

Αφήστε τους να κρυώσουν για λίγο και να απολαύσετε!

Προηγούμενο άρθροΗ Κοτόπιτα από μία συνταγή της κας Ντίνας
Επόμενο άρθροTo Μαγικό Κέικ…που δημιουργεί 3 στρώματα γεύσεων την ώρα που ψήνετε