Λαγάνα με αλεύρι Ζέας

 

Συστατικά
  • 500 γρ αλεύρι (Χρησιμοποίησα αλεύρι Ζέας, εσείς όποιο θέλετε και έχετε) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ μέλι
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 230 -250 νερό σε θερμοκρασία 35 βαθμούς περίπου
  • σουσάμι (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή
2. Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά
3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος να φουσκώσει ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά
4.Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την  ανοίγουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Αφήνουμε πάλι για λίγο να φουσκώσει και κάνουμε βαθουλώματα με τα δάχτυλα μας
5. Βρέχουμε με νερό και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 20 – 25 λεπτά περίπου
Προηγούμενο άρθροΑρωματικό ρύζι με μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές (Νηστίσιμα)
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Κέικ Ανανά