*** Λουκουμάδες μήλου ***
(συνταγή από Maria Ntelimara)

Υλικά
2 μήλα κόκκινα
1 ,5 φλ αλεύρι
1 φλ νερό
1/2 κγ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
λάδι για τηγάνι
για το σερβίρισμα:
μέλι
κανέλα
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση
φτιάχνω το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το μπέικιν. Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί. Όχι να κάψει!
Έχω πλύνει καλά τα μήλα και τα κόβω σε λεπτές ροδέλες. Αφαιρώ το μεσαίο τμήμα με τα κουκούτσια(πυρήνες) με τη μύτη από το μαχαίρι.
Εγώ χρησιμοποίησα μήλα Τριπόλεως, όχι τα κόκκινα, αυτά που είναι και λίγο πράσινο μαζί.
Τα βουτάω στο χυλό και έπειτα τα ρίχνω λίγα λίγα στο λάδι. Τηγανίζω σε μέτρια ένταση, μέχρι να χρυσίσουν.
Βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρω με μέλι και κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας.

Προηγούμενο άρθροΠρασοσέλινο στην χύτρα σε 40’…τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό
Επόμενο άρθροΚέικ Βικτώρια