Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Υλικά

1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαχλέπι ξύσμα από 1 λεμόνι
** ~ για το γλάσσο σοκολάτας
250γρ κουβερτούρα
120γρ βιτάμ
2 κ.γ. μέλι
** ~ για το λευκό γλάσσο
1 1/2 κ.σ. γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τα 2 φλυτζάνια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια στο μίξερ σταδιακά το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μαχλέπι και το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα συμπληρώνουμε στο μίξερ μας.
ΒΗΜΑ 2
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μίξερ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για μία ώρα.
ΒΗΜΑ 3
Για την πιο απλή εκδοχή της βασιλόπιτας, όταν αυτή έχει κρυώσει, κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη στην επιφάνειά της.

ΒΗΜΑ 4
Αν θέλουμε, όμως, να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, μπορούμε να γαρνίρουμε τη βασιλόπιτά μας με γλάσο σοκολάτας. Για να το παρασκευάσουμε, τοποθετούμε σε βαθύ μπολ το μέλι και τη σοκολάτα κουβερτούρα με το βιτάμ σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 μικροκύματα αυστηρά για 2 λεπτά. Όταν το αφαιρέσουμε από το φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύουμε με μία μαρίζ και περιχύνουμε τη βασιλόπιτά μας όταν έχει κρυώσει.
ΒΗΜΑ 5
Όταν κρυώσει και το γλάσο μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε ό,τι επιθυμούμε πάνω σε αυτό και να γράψουμε τις ευχές μας με λευκό γλάσο. Για να το παρασκευάσουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και το μέλι και γεμίζουμε ένα κορνέ ή, απλούστερα, λαδόκολλα σε σχήμα χωνιού.

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ Γάστρας
Επόμενο άρθροΦρέσκο Ψάρι με λαχανικά…απλό υγιεινό και νόστιμο