Μοσχάρι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
4 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
2 κλωναράκια σέλινο
300 γρ μανιτάρια κομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε το σκόρδο.
Κόβετε σε φέτες τα καρότα και τα μανιτάρια, ψιλοκόβετε το σέλινο.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τα καρότα, τα μανιταρι, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. 
Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε το κρασί και το θυμάρι, και μετά από 3 – 4 λεπτά προσθέτετε και λίγο αλάτι.
Βάζετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρές φέτες.
(εάν θέλετε Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσετε ορισμένα από τα λαχανικά.)
Μοιράζετε το κρέας στα πιάτα και γαρνίρετε με μερικά λαχανικά στο πλάι.

Πάει πολύ με πουρέ πατάτας.

Προηγούμενο άρθροΡεβιθόριζο με σπανάκι
Επόμενο άρθροΠικάντικα Σουτζουκάκια….ποιος είπε ότι η ελληνική κουζίνα δεν κάνει πικάντικα;