Υλικά

1/2 κγρ Κρέας Μοσχάρι
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμύδι
2 κσ ελαιόλαδο
3 σκόρδα
1/2 κγ κανέλα
1 κσ ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1 κγ δεντρολίβανο
1 κγ θυμάρι
1 κουτί ντομάτες κονκασε
5 κούπες νερό

Εκτέλεση
Βάλτε το κρέας για να τσιγαριστεί η μία πλευρά στο λάδι, όταν πάρει καφέ χρώμα γυρίσετε να τσιγαρίσετε και την άλλη πλευρά, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα.

 

Οταν τα κρεμμύδια αρχίζουν να παίρνουν το χρώμα, προσθέστε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά, προσθέστε το κουτί με τις ντομάτες κονκασε, φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, θυμάρι και το αλατοπίπερο, και το νερό.

Μαγειρέψτε χαμηλά για 2 ώρες. Ελέγξτε εάν χρειάζονται περισσότερο νερό και προσθέστε τις χυλοπίτες, μαγειρέψτε το χρόνο που το πακέτο λέει 
Σερβίρετε με παρμεζάνα και τριμμένη κατσικίσιο τυρί…

Veal with heelopites

Ingredients

1/2 kg Beef Meat
1 large chopped onion
2 tbsp olive oil
3 garlic
1/2 kg of cinnamon
1 tsp tomato paste
2 bay leaves
1 kg rosemary
1 kg of thyme
1 box of tomatoes
5 Cup of water

Instructions

Put veal (shank) to brown the one side in olive oil, when it’s time to flip to brown the other side add a large diced onion, garlic cloves,  cinnamon. When the onions start getting colour add a tomato paste, salt, pepper and stir 2-3min.

Add diced tomatoes, 2 bay leaves, rosemary, thyme, water and cook low for 2 hours.

Check if needs more water and add in the heelopites, cook the time the package says. Topped with parmesan and Kalymnian cheese troulee (semi hard goat cheese)…

Credit Manolis Pastrikos

 

Προηγούμενο άρθροΈνα ζουμερό κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα λεμονιού με βούτυρο…τόσο απλό που δεν θα το πιστεύετε