Απλή ζύμη για λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα, από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές. Θα γίνουν ανεπανάληπτα!!

ΥΛΙΚΑ :
250 γραμμάρια μαργαρίνης σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι: 200 ml)
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
Ρίξτε όλα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι κολλώδη. (Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε μια ακόμη
κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις).
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Πλάστε ένα κομμάτι ζύμης κατά μήκος στον πάγκο εργασίας και σχηματίστε ένα μακρύ λεπτό ρολό. Στη
συνέχεια πατήστε με το χέρι σας ελαφρά πάνω του για να γίνει πιο επίπεδο.

Κόψτε το ρολό σε πάχος 2 cm και στη συνέχεια βυθίστε τα κομμάτια στη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η ζάχαρη να κολλήσει επάνω τους. Μετά τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια της ζύμης που έχουν απομείνει.
Ψήστε τα μπισκότα κακάου με τη ζάχαρη στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να σπάσουν ελαφρά για 15 ή 20 λεπτά.
Αφού τα αφαιρέσετε από το φούρνο, αφήστε τα στη λαμαρίνα για να κρυώσουν.
Σημείωση : Aν θέλετε τα μπισκοτάκια πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα λίγη ακόμη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ : recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα Φανταστική !!!
Επόμενο άρθροΦοινίκια… μικρές σιροπιαστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα!