Μπισκότα ροδέλες με μαρμελάδα
Εύκολα και Γρήγορα Μπισκότα – Κουλουράκια
Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη αλλά και οικονομική. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε είναι τέλεια…

Υλικά

2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεσμένες αποξηραμένες μπανάνες ή αλεσμένα αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζ. του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι, τις αλεσμένες μπανάνες ή τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε τα υλικά, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το νερό και το άρωμα βανίλιας. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 20Χ30 , πάχους μισού εκατοστού. Απλώνουμε τη μαρμελάδα, τυλίγουμε σε ρολό και καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές ροδέλες

και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου ή στη λαμαρίνα που την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τη λαδώσαμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα μεταφέρουμε από το ταψί σε σχάρα για να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: roulasmera.gr

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε τους τέλειους Νηστίσιμους Μελιτζανοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΛεμονάτο Ρεβυθόρυζο: Μια Γρήγορη και Εύκολη Συνταγή για το Μεσημεριανό