Λουκουμάδες Παραλίας

Υλικά

Για τη ζύμη

Μερίδες 15
600 γραμμάρια Αλεύρι γοχ
150 ml φρέσκο ​​πλήρες γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 ml Νερό
1 μεγάλο αυγό
100 γραμμάρια Ζάχαρη
70 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο (ή λάδι EVO)
10 γραμμάρια αλάτι
3 γραμμάρια μαγιά ξερή (ή 9 γραμμάρια φρέσκια μαγιά)
1 φρέσκο ​​τριμμένο λεμόνι
1 εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανιλίνης

Τηγανίζω
1 λίτρο ηλιέλαιο
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία των λουκουμάδων ξεκινώντας να ετοιμάζουμε όλα τα υλικά:
Αρχικά, πλένετε καλά το λεμόνι και το πορτοκάλι, που πρέπει να είναι απολύτως βιολογικά και ακατέργαστα, στη συνέχεια στεγνώστε τα και τρίψτε τα καλά χωρίς να επηρεαστεί το λευκό μέρος κάτω από τη φλούδα, διαφορετικά θα δώσουν μια πικρή γεύση.
Μόλις τελειώσουμε προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας και τα ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ που θα κρατήσουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το νερό μόλις ζεστό και προσθέτουμε τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα 3/4 από το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο. Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα προηγουμένως προετοιμασμένα αρωματικά και προσθέτουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό.
Αν τελειώσει το αλεύρι, το μείγμα είναι ακόμα κολλώδες, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι μανιτόμπα λίγο λίγο.

Στο τέλος της ζύμης, τοποθετείτε στο αλευρωμένο μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη.
Σε αυτό το σημείο αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικές ώρες σε στεγνό μέρος, για παράδειγμα στο φούρνο σβηστό με το φως αναμμένο.
Μετά από μερικές ώρες (ή ακόμα λιγότερο αν δεν θέλουμε να περιμένουμε) βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα.

Σε αυτό το σημείο, ανάλογα με το πότε σκοπεύετε να τηγανίσετε τους λουκουμάδες, τους βγάζετε από το ψυγείο περίπου δύο ώρες πριν. Ρίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι εργασίας και ζυμώστε για δύο / τρία λεπτά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλα δέκα λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε δυο ταψιά με ένα φύλλο λαδόκολλας, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τους λουκουμάδες μας να φουσκώσουν πριν τους τηγανίσουμε.

Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης με ένα μαχαίρι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος ενός εκατοστού.
Με ένα κουπ πατ 12 εκ. ή ένα κυκλικό αντικείμενο φτιάχνουμε μερικούς δίσκους και με ένα ποτηρι απο σφηνακι κάνουμε την τρύπα στο κέντρο.
Προχωράμε με τον ίδιο τρόπο με όλη την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετούμε τα σχήματα που έχουμε πάνω στην ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε δύο εκ. ανάμεσα στα διάφορα σχήματα.

Αφήνουμε να φουσκώσουν για μερικές ώρες σκεπάζοντάς τα με ένα πανί.

Ετοιμάζουμε το τηγάνι με καυτό λάδι το οποίο πρέπει να είναι σε αρκετή ποσότητα για να επιπλέουν οι λουκουμάδες χωρίς να το αφήνουμε να ακουμπήσουν στον πάτο.
Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε παρά να τηγανίσουμε!! Τοποθετούμε δύο/τρεις λουκουμάδες κάθε φορά στο λάδι και τους γυρίζουμε μια φορά όταν ροδίσουν, περίπου ένα λεπτό ανά πλευρά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Μόλις ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες, τους περιχύνουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑλευρόκρεμα Παραδοσιακή
Επόμενο άρθροΚέικ Καρύδας με κρέμα