Παγωτό Σικάγο (Chicago)

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

500 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %χτυπημένη σε Σαντιγί
100 γρ Γάλα Εβαπορέ
25 γρ Κακάο Σκόνη
760 γρ Ζαχαρούχο Γάλα
100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας Γάλακτος

Σως Σοκολάτας
50 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
85 γρ Κρέμα Γάλακτος

Για Διακόσμηση
Σαντιγί
Σος Σοκολάτας
Φιστίκια Αλατισμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο και βελούδινο παγωτό βάζοντας σ ένα μπολ τα τρία τέταρτα από το γάλα εβαπορέ ώστε μέσα σε αυτό να διαιρέσουμε το κακάο ζεσταίνοντας το στα μικροκύματα ή στην κουζίνα
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί Όχι πάρα πολύ σφιχτή
Μετά ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαντιγί που χτύπησαμε το διαλυμένο κακάο το υπόλοιπο εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά να ομογενοποιηθουν.

Οταν έχουμε ένα υπέροχο σοκολατένιο και βελούδινο μείγμα σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα έτοιμο το παγωτό μας το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταπεράκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει

Οταν έχει σταθεροποιηθεί αρκετά το παγωτό μας για να του δώσουμε τη μορφή από το παγωτό Σικάγο το διακοσμούμε
με σαντιγύ με σως σοκολάτας και φυσικά αλατισμένα φυστίκια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικη Πρασοσπανακοπιτα…βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΛεμονάτο Μοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι