Κέικ με λευκή Σοκολάτα

Υλικά

250 γρ βούτυρο
180 γρ Λευκή κουβερτούρα
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γιαούρτι παραδοσιακό με
την πέτσα (την αφαιρούμε)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
2 αυγά μεσαία

για το γλάσο
100 γρ Λευκής Σοκολάτας
1 κουτ Σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πιο νόστιμο εύκολο και χωρίς μίξερ κέικ που έχετε φτιάξει
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με τη λευκή κουβερτούρα τη ζάχαρη να λιώσουν στα μικροκύματα.
Οσο λιώνουν η κουβερτούρα με το βούτυρο κοσκινίζουμε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσοχή ότι όχι να κάψει πολύ ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα του κέικ να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 20 εκατοστών εγώ χρησιμοποίησα τσέρκι και του έβαλα για πάτο αλουμινόχαρτο.
Προθερμασμένος φούρνος στους 170 για μία ώρα και 20 λεπτά περίπου.

(Προσοχή επειδή αυτό το κέικ δεν έχει πολύ αλεύρι συνήθως όταν ψήνεται και κοντεύει να βγει από το φούρνο κάθεται λιγάκι στο κέντρο μη φοβηθείτε δεν έχετε αποτύχει μόλις βγει από το φούρνο και κρυώσει λιγάκι το αναποδογυρίζω ώστε η κάτω πλευρά να είναι και αυτή που θα διακοσμήσετε)
Εάν έχετε φόρμα το ξεφορμάρουμε, κρυώνει και το αναποδογυρίζουμε όταν έχει κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο λευκής σοκολάτας και το διακοσμούμε όπως προτιμάει ο καθένας
Ενα πεντανόστιμο και πανεύκολο κέικ.

Αξίζει να το δοκιμάσετε

Προηγούμενο άρθροΓεμιστός Λαγός ή Κουνέλι με πατάτες στην γάστρα
Επόμενο άρθροΤας κεμπάπ