Τυρόπιτα Θεσσαλίας

Υλικα τυροπιτας

500 γρ ανθοτυρο
250 γρ φετα
500γρ γαλα
4 αυγα
Αλατι
2,5 ποτηρια του κρασιου ελαιολαδο
650 γρ φυλλο για πιτα ( 11 φυλλα στρογγυλο ζυμης ψαχνων)

Διαδικασια

Γεμιση
Τριβουμε το ανθοτυρο μαζι με τη φετα
Ριχνουμε τα αυγα, το μισο λαδι, το αλατι
Και το μισο γαλα.
Λαδωνουμε το ταψι , στρωνουμε το πρωτο φυλλο και ραντιζουμε ελαφρα ποσοτητα απο τη γεμιση. Στρωνουμε το δευτερο φυλλο και ραντιζουμε ξανα με λιγο υλικο.
Στη συνεχεια στρωνουμε νεο φυλλο και βαζουμε αρκετη γεμιση. Ενναλασουμε φυλλο, γεμιση, μεχρι να φτασουμε στο τελευταιο φυλλο. Χαραζουμε την πιτα σε κομματια και ριχνουμε το υπολοιπο λαδι και γαλα.
Ψηνουμε στους 180 C για 1 ωρα .

Τυρόπιτα Θεσσαλίας

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ελευθερίας 

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων με καβουρδισμένα αμύγδαλα.Φανταστικός!!!
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό αρνάκι με μελιτζάνες και φέτα στο φούρνο