Πατάτες στο φούρνο με μπρόκολο, μανιτάρια, πατάτες, ζαμπόν (μπέικον) και τυρί

Υλικά:

Μπρόκολο – 500 g,
1 καρότο,
1 κόκκινη πιπεριά,
1 κόκκινο κρεμμύδι,
1-2 πράσa Κομμένα,
250 g μανιτάρια
κρέμα γάλακτος – 300 ml
κίτρινο τυρί – 200 g
λιωμένο τυρί – 1 συσκευασία της επιλογής σας
τσένταρ – 50 γρ
gouda – 50 g
μπλε τυρί – 30 γραμμάρια (για γεύση)
ζαμπόν (μπέικον) – 250 g
πατάτες – 4-5 τεμ. μεσαίο μέγεθος.

Προετοιμασία:

1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες, τις πλύνετε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους όπως για το μουσακά. Τα πλένουμε πολύ καλά.
2. Τρίψτε το κίτρινο τυρί, το τυρί γκούντα και το τσένταρ. Κόψτε το μπλε τυρί και το λιωμένο τυρί σε πολύ μικρά κομμάτια.
3. Κόψτε σε κομμάτια το μπρόκολο και τα πλύνετε καλά. Κόβω καρότα, πιπεριές και κρεμμύδια σε
μισοφέγγαρα. Βράστε τα με λίγο αλάτι ή ψητά αν έχετε δυνατότητα.
4. Μετά βάλτε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και περιμένετε να βράσει. Στη συνέχεια βάζουμε τις πλυμένες πατάτες και τις μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

 

Όταν μαγειρευτούν, ρίξτε τα σε ένα κατάλληλο ταψί.
6. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ή σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένετε να ζεσταθεί.
Όταν συμβεί αυτό, προσθέστε όλα τα τυριά χωρίς το κίτρινο τυρί. Ανακατέψτε και καρυκεύστε με πιπέρι, κύμινο και λίγο αλάτι.

7. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο και λάδι και σοτάρετε πράσα, μανιτάρια και μπέικον.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά από πάνω.


8. Ρίχνουμε την κρέμα και το τυρί στο ταψί με τις πατάτες, το μπέικον και το μπρόκολο. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.


9. Τέλος, πασπαλίζουμε την κατσαρόλα με μπρόκολο και τριμμένο κίτρινο τυρί και επιστρέφουμε το ταψί για ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή πατατόπιτα με φύλλο
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα πιτσο-κεκάκια … εύκολα χωρίς ζύμωμα