Συστατικά

8 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες)
1 κουταλάκι αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της μουστάρδας 
3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
3 κουταλιές βούτυρο
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένο)

Βήματα για να το κάνετε
Συλλέξτε τα συστατικά και προθερμάνετε το φούρνο στους 185 C.

Στρώστε τις κομμένες πατάτες σε ένα πυρεξ 20×30 εκ και αλατοπιπερώστε

Συνδυάστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και θερμαίνετε ακριβώς μέχρι το σημείο βρασμού πάνω σε μεσαία υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα.

Ρίξτε το ζεστό μίγμα κρέμας πάνω από τις πατάτες.


Καλύψτε το πυρεξ και ψήστε για 1 ώρα.

Αφαιρέστε το κάλυμμα και ρίξτε ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Επιστρέψτε το πυρεξ στο φούρνο και ψήνετε για περισσότερο από 30 έως 40 λεπτά ή έως ότου το τυρί είναι χρυσοκαστανό, το πυρεξ φρουσκαλίζει και οι πατάτες είναι τρυφερές.

Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού Σοκολατίνα
Επόμενο άρθροΦανταστική Λεμονόπιτα….πολύ εύκολη