Πεινιρλί με μοτσαρέλλα και σκόρδο

Υλικά

1 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστού νερού
250g (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ψωμιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεσαίες πατάτες, βρασμένες
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, τσίλι ανάλογα
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα για τη γέμιση
1 – 2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε να διαλυθεί σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι την σκόνη σκόρδου το λάδι και ανακατεύουμε.Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέστε 1-2 κουταλιές χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε για 6-8 λεπτά περίπου. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 60-90 λεπτά.

Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Τα πλάθουμε μπαλίτσες.
Βράζουμε τις πατάτες 20 λεπτά. Τις λιώνουμε με το πιρούνι,προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ψιλό οβάλ σχήμα 23-25 εκατοστά.

Γυρίζουμε γύρω γύρω τις άκρες σα να φτιάχνουμε μία βαρκούλα. Ενώνουμε τις άκρες πάνω και κάτω.

Τοποθετούμε το μέιγμα της πατάτας και προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλλα.Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 3.

Όταν τελειώσουμε τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό γύρω γύρω τη ζύμη

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 20 λεπτά.
Γίνονται φανταστικά και είναι πολύ χορταστικά!!!!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ωραίο Κέικ για όσους Νηστεύουν σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΥπέροχα Παστακια με φυστικοβούτυρο…βήμα-βήμα φωτό