ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως 
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 1/4 κουταλάκι αλάτι 
1 πακέτο 2 1/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά 
1 κσ κανέλα 
2 κσ καστανή ζάχαρη 
1 – 1 1/2 φλιτζάνια νερό 
1/2 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, αλάτι, μαγιά, καστανή ζάχαρη και κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε περισσότερο νερό, μερικές κουταλιές της σούπας κάθε φορά, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μία μπάλα χωρίς να κολλάει στο μπολ. Η ζύμη είναι εντάξει αν  είναι υγρή και κολλώδης.

Καλύψτε το μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Μετά από δύο ώρες, πασπαλίζετε λίγο αλεύρι στην φουσκωμένη ζύμη και σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας.

Αλευρώστε τα χέρια σας και μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας. Δώστε στη ζύμη λίγα γρήγορα “ζυμώματα” μόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα αναμεμειγμένη. Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα μακρύ ορθογώνιο με το κοντό άκρο το ίδιο μήκος με το ταψί σας (δείτε φωτογραφίες).

Κόψτε τα κομμάτια σοκολάτας σε μικρά κομμάτια.

Πασπαλίστε τα επάνω στην επιφάνεια της ζύμης ψωμιού.

Από το κοντό άκρο, τεντώστε και κυλήστε τη ζύμη επάνω με την κομμένη σοκολάτα μέσα. Ανοίξτε την ζύμη ενώ την περιστρέφετε και κάνε την και σφιχτή ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες στροφές.


Τοποθετήστε την τυλιγμένη ζύμη, με την πλευρά ραφής προς τα κάτω, σε μια φόρμα του κέικ που έχει επικαλυφθεί με λίγο βούτυρο. Σκεπάστε χαλαρά και αφήστε την να φουσκώσει μέχρι το διπλάσιο σε μέγεθος (περίπου μία ώρα).


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετήστε το ψωμί μέσα και ψήνετε περίπου 35 λεπτά. Βγάλτε από  το ψήσιμο και από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει πριν κόψετε.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραγανές κρεμώδης Lime μπάρες….με Tequila
Επόμενο άρθροΧιονάτη Πουτίγκα