Συστατικά
μπρί στρογγυλό
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
1 φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο, έτοιμο σε 28×28 εκ
1 αυγό
1 κουταλιά νερό

Οδηγίες
Άνοιξε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο φύλλο 28 εκ. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό περιθώριο για να διπλώσετε πάνω από το brie σας και να το σφραγίσετε καλά … αν όχι τότε κυλήστε τη ζύμη σας λίγο πιο πλατιά. Τοποθετήστε το brie στο κέντρο και από πάνω βάλτε με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τα μισά αμύγδαλα.

Αναδιπλώστε τις γωνίες της ζύμης μια φορά καθε φορά , βουρτσίζοντας όλη τη ζύμη με το μείγμα αυγών σε καθε δίπλωμα της ζύμης, χρησιμοποιώντας το σαν κόλλα για να κρατήσετε τη ζύμη μαζί. Συνεχίστε να βουρτσίζετε με το αυγό από πάνω και τις πλευρές της ζύμης μετά τη διαμόρφωση του.


Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, στη συνέχεια τραβήξτε προσεκτικά τη σχάρα του φούρνου έξω χωρίς να βγάλετε το μπρι από το φούρνο. Ρίξτε γρήγορα με μια κουταλιά της σούπας μέλι και πασπαλίστε με τις υπόλοιπες φέτες αμυγδάλου. Σύρετε το Brie πίσω στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Προσέξτε να μην αφήσετε τα αμύγδαλα να καούν.
Σημειώσεις συνταγής
Τα αμύγδαλα και το μέλι στην κορυφή της ζύμης θα καούν εάν τα ψήσετε πάρα πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συνιστώ να τα προσθέσετε αφού το μπρι είναι μισό ψημένο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖύμη για πίτσα σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα