Τηγανίτες με πορτοκαλί ρικότα και μήλα

Συστατικά

2 αυγα
2 μήλα
200 g Ricotta ή Cottage ή ανθότυρο
200 g αλεύρι για γλυκά
80 g ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπεικιν για κέικ
1 πορτοκάλι στημένο
500 ml Ηλιέλαιο
Ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα χτυπητήρι.
Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και το ρικότα, συνεχίζοντας να αναμιγνύετε ελαφρά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σε αυτό το σημείο, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, τον χυμό πορτοκάλι και τέλος τη μαγιά.
Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κυβάκια τα μήλα και προσθέστε τα στη ζύμη, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα λίγο κάθε φορά με ένα κουτάλι.
Αφήστε τις τηγανίτες να ψηθούν και στις δύο πλευρές και να θυμάστε ότι η θερμοκρασία του λαδιού δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή.
Εάν τα δείτε να χρωματίζουν αμέσως, χαμηλώστε τη φωτιά.
Ανακατέψτε τις τηγανίτες συνεχώς και μόλις χρωματιστούν και στις δύο πλευρές στραγγίξτε με ένα κουτάλι και αφήστε τους να στεγνώσουν από περίσσεια λαδιού, σε απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, ολοκληρώστε πασπαλίζοντας το πορτοκαλί λουκουμάδες με πολλά ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΚέικ σιροπιού με κολοκύθα και σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΡολό κακάου με κρέμα nutella