Τηγανόψωμα Χαλκιδικής

Υλικα για 12-15 κομμάτια:

-500 γρ. αλεύρι
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-300 ml νερό χλιαρό
-7 γρ. αλάτι
-15 γρ. ελαιόλαδο
-300 γρ. φέτα
-150 γρ. γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το νερό λίγο-λίγο και το αλάτι
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα (η ίδια διαδικασία γίνεται και στον αρτοπαρασκευαστή)
Κομματιάζουμε τη φέτα μ’ένα πιρούνι ή την τρίβουμε στον τρίφτη
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ.και ανοίγουμε κύκλους σε αλευρωμένη επιφάνεια
Ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι -αν θέλουμε- και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κύκλου
Βρέχουμε τις άκρες και σκεπάζουμε μ’έναν άλλον κύκλο. Αν θέλουμε πατάμε γύρω-γύρω μ’ένα πιρούνι. Κλείνει καλύτερα και βγάζει ωραίο σχέδιο
Τηγανίζουμε κι απ’τις δυο πλευρές σε μέτρια φωτιά ώστε να ροδίσουν απ’έξω και να ψηθούν από μέσα.
Ταιριάζουν ιδανικά με μέλι!
Τα πιτάκια αυτά προτείνονται και σκέτα μόνο με μέλι ή κανελοζάχαρη.

Food And Wine Lovers GR

Προηγούμενο άρθροΣκορδομακαρονάδα Σαντορίνης…δεν θα την κάνετε αλλιώς
Επόμενο άρθροΠοντιακές πιτούλες με πικάντικη κολοκύθα…η γέμιση είναι φανταστική