Το πιο Αφράτο Κέικ Λεμονιού

Υλικά

2 φλιτζ. του νες φαρίνα
2 φλιτζ. του νες ζάχαρη
5-6 αβγά (ανάλογα το μέγεθος)
250γρ. βιτάμ
1 κεσ. γιαούρτι
λίγο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Γλάσο
2 λεμόνια τον χυμό τους το ξύσμα από το 1
νερό
1 κ.σούπας νισεστέ
2 κ.σούπας ζάχαρη

Συνταγή

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
(αυτό το μέγεθος κούπας χρησιμοποίησα)
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι του Νες και συμπληρώνουμε με γάλα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι,Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι και το χτυπάμε για 1 λεπτό.
έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένο ταψί 30-32 εκ το μείγμα από το κέικ,
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς (στις αντιστάσεις) για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.Το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Βάζουμε τον χυμό των λεμονιών και το ξύσμα σε μια κούπα του Νες και προσθέτουμε νερό για να γέμιση μέχρι επάνω, βάζουμε το χυμό σε ένα κατσαρόλι με την ζάχαρη να βράσει, σε λίγο νερό διαλύουμε το νισεστέ, και το ρίχνουμε μέσα στον χυμό ανακατεύουμε συνέχεια μην σβολιάσει,
μόλις πήξει το βγάζουμε από την φωτιά φωτιά και το ρίχνουμε στο κρύο κέικ.

Υ.Γ. Μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά όλα μαζί αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο αφράτο.

ΠΗΓΗ: syntagesapospiti.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρότου με καρύδια
Επόμενο άρθροΥπερ-αφράτο κέικ με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!