Φτιάξτε μια σπιτική θεραπεία για αναπνευστικές παθήσεις

Αυτό το σιρόπι καθαρίζει τους πνεύμονες και σταματά τον βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας! (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Μια σπιτική θεραπεία που λύνει όλα τα αναπνευστικά προβλήματα.

Το φύλλο δάφνης είναι γνωστό από παλιά ως εξαιρετικό μπαχαρικό για πολλά πιάτα, αλλά και ως φάρμακο με αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση.
Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σελήνιο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι σημαντικές για τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.
Το φύλλο δάφνης είναι απιστευτο όταν πρόκειται για την εξάλειψη των αναπνευστικών προβλημάτων, γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά για εισπνοή.
Το σιρόπι από φύλλα δάφνης συνιστάται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τον καθαρισμό των αεραγωγών και την ανακούφιση από τον βήχα, τον πονόλαιμο και τη βρογχίτιδα.
Για να προετοιμάσετε αυτό το σιρόπι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Υλικά

6 φύλλα δάφνης φρέσκα ή 8 ξερά
250 ml νερό
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι

Παρασκευή:

Βάζουμε νερό στην φωτιά και μετά όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να είναι έτοιμο το σιρόπι.
Φυλάξτε το σιρόπι σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής είναι λίγες μέρες, οπότε φτιάχνετε αυτό το σιρόπι σε μικρότερες ποσότητες.
Πίνετε έως και 3 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι την ημέρα, μέχρι να νιώσετε ανακούφιση.

Καλή Υγεία να έχετε

ΠΡΟΣΟΧΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτένια Σοκολατένια γλυκά
Επόμενο άρθροΤυροκουλούρα με θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.