Χειροποίητα κουλουράκια πορτοκαλιού

Συστατικά

250 γραμμάρια βούτυρο 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κσ μαστίχα λικέρ (προαιρετικά)
650 γραμμάρια μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο 
3 κσ σκόνη ψησίματος (επίπεδη, όχι γεμάτη!)  Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το αλεύρι για να αυξήσετε την ποσότητα και παραλείψτε τη σκόνη ψησίματος.

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτά τα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και να τα συνδυάσετε με τα χέρια σας, μέχρι να τα συνδυάσετε.

 

Σχηματίστε τα κουλουράκια με τα χέρια σας, δίνοντάς τους οποιοδήποτε σχήμα θέλετε και ψήστε σε 180C για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρωματιστούν ωραία.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο χαρτί ψησίματος που έχει στρωθεί στο ταψί έτσι ώστε να μην κολλήσουν και να αφήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα αυξηθούν λίγο όταν ψηθούν!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με ψητές μελιτζάνες και τριμμένη Φέτα
Επόμενο άρθροΤο αυθεντικό ρυζόγαλο