Η οικογένειά μας αγαπά πολύ τέτοια αρτοσκευάσματα. Τέτοια ψωμάκια είναι πολύ αφράτα και νόστιμα. Μπορώ να σας τα προτείνω με ασφάλεια. Ιδανικά για πρωινό, brunch, μεσημεριανό ή βραδινό, τα Αφράτα Ψωμάκια με Τυρί ταιριάζουν τέλεια με σαλάτες, σούπες ή απλά με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Μην χάνετε χρόνο! Φτιάξτε τα Αφράτα Ψωμάκια με Τυρί και απολαύστε μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά για 48 ψωμάκια:

(έχω προϊόντα σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλεύρι – 700 g
Αλάτι – 2 κουταλιές της σούπας.
Κεφίρ – 300 g
Λάδι – 100 ml
Αυγό – 1
Γάλα – 150 ml
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Μαγιά – 45 g φρέσκια ή 15 g ξηρή

Για τη γέμιση:
Βούτυρο – 100 g
τριμμένο τυρί – 200 g
Επιπροσθέτως:
Αυγό για άλειμμα – 1
τριμμένο κιτρινο τυρί – 50 g

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Να ενεργοποιηθει.
Προσθέστε αλάτι στο κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατέψτε. Εδώ προσθέτουμε κεφίρ, λάδι, αυγό, μαγια και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Ανοιγουμε το καθένα σε κύκλο με διάμετρο 25 εκ.
Αλείφουμε κάθε κύκλο με βουτυρο (το βουτυρο μπορεί να το λιώσετε ελαφρά) και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Κόβουμε σε 8 ίσα μέρη με
το εργαλειο που κοβουμε πιτσα ή μαχαιρι.
Τυλιξτε κάθε τρίγωνο σαν κρουασαν. Αλείφουμε τα ψωμακια με αυγό και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε περ. 25-30 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δείτε Επίσης: Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου

Ψωμάκια Σκόρδου

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού (3g) στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας (25g) ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζεστό γάλα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο ελαφρά
2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας (42g) μαλακό βούτυρο (η μαργαρίνη λειτουργεί επίσης)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (1,5 g) σκόνη σκόρδου (ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο λιωμένο σκόρδο)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι / μαϊντανό

Κατευθύνσεις:

Σε ένα μπολ ανάμειξης: βάζουμε μαγιά, ζάχαρη, ζεστό γάλα, χτυπημένο αυγό, ανακατέψτε για λίγο.
Προσθέστε αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε μαλακό βούτυρο. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει υγρό. Προσθέστε αλάτι, σκόνη σκόρδου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή μαϊντανό.
Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή χρησιμοποιήστε ένα μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και πολύ μαλακή. Περίπου 5 λεπτά.
Πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι όταν διαπιστώνουμε ότι η ζύμη είναι κολλώδης και πολύ μαλακή. Αλλά μην προσθέτετε πολύ αλεύρι (διαφορετικά τα ρολά σας θα είναι σκληρά).
Καλύψτε τη ζύμη για 90 λεπτά.

Μεταφέρετε την ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι εργασίας.
Χωρίστε τη ζύμη σε 10 κομμάτια για μικρά ρολά. Μεγαλύτερα κομμάτια θα είναι λιγότερα από 10 ρολά.


Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε μια στενή λωρίδα και τυλίξτε όπως βλέπετε στην φωτό.


Βάλτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στρωμένο ή λιπάνετε το ταψί.


Καλύψτε ξανά για 30 λεπτά. Βουρτσίστε με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25 λεπτά, να πάρουν χρώμα χρυσό καφέ.

Δείτε Επίσης: Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με σοκολάτα και αμύγδαλα…σε χρόνο μηδέν
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με Nutella και φιστίκι Αιγίνης …για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο