Γεμιστό ψημένο κοτόπουλο ακορντεόν με τυρί

Το ψημένο κοτόπουλο ακορντεόν με τυρί είναι το τέλειο γεύμα όταν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό, φτιαγμένο με απλά υλικά που είναι άμεσα διαθέσιμα.
Σερβίρεται με τραγανές πατάτες από το φούρνο, είναι ένα τέλειο γκουρμέ μεσημεριανό γεύμα που μπορείτε να σερβίρετε και στους καλεσμένους.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζουμερή γεύση: Το κοτόπουλο ψήνεται τέλεια, διατηρώντας τα υγρά του, ενώ το τυρί λιώνει και δημιουργεί μια κρεμώδη, γευστική σάλτσα.
  • Η πλούσια υφή: Η εναλλαγή στρώσεων κρέατος και τυριού προσφέρει μια ενδιαφέρουσα υφή σε κάθε μπουκιά.
  • Τα αρώματα: Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται δίνουν στο πιάτο μια ακαταμάχητη ευωδιά.
  • Η εντυπωσιακή εμφάνιση: Το κοτόπουλο ακορντεόν είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα κοσμήσει κάθε τραπέζι.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο γέμισμα, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή λιαστές ντομάτες.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε τσίλι ή καγιέν.
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι ή πατάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Συνολικά:

Το γεμιστό ψημένο κοτόπουλο ακορντεόν με τυρί είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Συστατικά:

γλυκό πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικός, αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ κοτόπουλο στηθος ψημένο
1 κρεμμύδι
1-2 ντομάτες
1 πιπεριά
100 γρ τυρί
άνηθος για γαρνίρισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο και όλα τα ξηρά μπαχαρικά.
Με αυτό το μείγμα αλείφετε τον πάτο του πυρίμαχου σκεύους και απλώνετε το υπόλοιπο με ένα πινέλο σε κάθε σχισμή του
κοτόπουλου που έχετε κόψει σαν ακορντεόν. Κόβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και την πιπεριά σε μικρότερες φέτες και
βάζουμε τα πάντα σε κάθε σχισμή. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C.
Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά στους 200 °C.

Πηγή: stvarukusa.mondo.rs

Προηγούμενο άρθροΑστραπή! Σπανακοτυρόπιτα Έτοιμη για το φούρνο σε 15 Λεπτά!
Επόμενο άρθροΠανσέτες στα κάρβουνα, αγκαλιά με μουσταρδατη σως: Ακαταμάχητος συνδυασμός