Υλικά
1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό ή πρόβειο
250 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 κάψουλα εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό επιπλέον, χτυπημένο (για το άλειμμα)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Κανέλα τριμμένη (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
4 φύλλα κρούστας (ή ένα χειροποίητο φύλλο για ταψί 28 εκ.)
Εκτέλεση
Η συνταγη ειναι για ενα 28ρη ταψι!!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις την κατεβάσουμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Στο ταψί στρώνουμε τα φύλλα καλά βουτυρωμένα. Ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη με λίγη κανέλα ανακατεμένη. Ρίχνουμε την κρέμα, γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας καλά, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, ρίχνουμε κανελοζάχαρη
και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά!
Η Συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura