Μπιφτέκια Κοτόπουλο

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Είναι ζουμερά, αρωματικά και ταιριάζουν με πολλούς διαφορετικούς συνοδούς, όπως πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα ή μακαρόνια.

Αυτά εδώ είναι τα πιο νόστιμα, τρυφερά και ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο!
Ετοιμάζονται εύκολα και μπορείτε να τα απολαύσετε σε ψωμάκι ή με τις αγαπημένες σας πατάτες και σαλάτα. Παρακαλώ δοκιμάστε! 🤤

Σερβίρει 4 Κάνει 10

Υλικά 🛒

2 Ολόκληρα Στήθη Κοτόπουλου
3 Αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
100g Μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, ανακατέψτε και μετά προσθέστε τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύψει τη βάση ενός τηγανιού.
Ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση κοτόπουλου στο καυτό λάδι, στη συνέχεια ρίξτε άλλη μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση από πάνω και ισιώστε ελαφρώς. Επαναλάβετε αλλά μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι.

Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και αναποδογυρίστε, (μην αναποδογυρίσετε απότο μα γιατί θα σπάσουν, αλλά αναποδογυρίστε με την βοήθεια της πλευράς του τηγανιού και αφήστε το να γλιστρήσει ξανά προς τα κάτω στο τηγάνι).

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπιφτέκια και προσθέτουμε κι άλλο λάδι αν χρειάζεται.
Αν σας περισσέψει, μπορούν να ζεσταθούν στο φούρνο την επόμενη μέρα και θα έχουν εξίσου ωραία γεύση!

Καλη Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι από την Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι τριμμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο άνηθο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, τη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τα υλικά σε μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.

Tips:

Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1/4 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα πορτοκαλιού και άλλα μυρωδικά, όπως βασιλικό, ρίγανη ή θυμάρι.

Προηγούμενο άρθροΖουμερό κέικ με τρύπες και βουτυράτο σιρόπι
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα λευκής σοκολάτας και γλασο σοκολατας