Κασερόψωμα

 Υλικά

1 ποτηρι χλιαρο νερο,
1 ποτηρι χλιαρο γαλα,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
1 αυγο,
1 κουταλια της σουπας σπορελαιο,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
6 ποτηρια αλευρι!!!!

Εκτέλεση:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα,το νερο,την μαγια,την ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Προσθετουμε το υπολοιπο.αλευρι και ζυμωνουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την ζυμωνουμε ελαφρως και την κοβουμε σε κομματια!Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια τις παταμε και τις σκεπαζουμε για.20 λεπτα!
Στην συνεχεια τις κανουμε στην μεση μια τρυπα και τα ανοιγουμε και με τα δαχτυλα των χεριων δινουμε το σχεδιο! Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου τοποθετουμε μπολικο τριμμενο κασερι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Απολαύστε !!!

Προηγούμενο άρθροΜιλφεϊγ της ‎Ρούλας Παπαλιάγκα
Επόμενο άρθροΚέικ με μέλι