Τυρόψωμο Αφρός

Υλικά

Για την ζύμη έβαλα
1 κύβο μαγιάς,
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη,
1 κουτάλια αλάτι,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χλιαρό γάλα,
2 ασπράδια αυγών κ
1 ποτήρι χλιαρό νερό.

Εκτέλεση

Όλα μαζί σε λεκάνη κ προσθεσα γύρω στα 800 αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη κόλλαγε ελαφρώς αλλά δεν προσθεσα αλλο.
Την έβαλα στον φούρνο που είχα προθερμάνει στους 50 βαθμούς κ την άφησα 1 ώρα.

Μετα φούσκωσε απίστευτα!!! Την έβγαλα,  αλεύρωσα λίγο τον πάγκο μου, λάδωσα το ταψί μου, άπλωσα τη μισή στο ταψί με τα χέρια, και έριξα από πάνω σε τρίμματα 400 γρ τυριά (φετα, γραβιέρα Νάξου και κεφαλογραβιερα αμφιλοχιας).
Μετα έστρωσα την υπόλοιπη από πάνω με τα χέρια πάλι, χάραξα, κ άλειψα με 2 κρόκους αυγών χτυπημένων. Έριξα σουσάμι κ μαυροκουκι

και έψησα για μια ώρα στους 180 αντιστάσεις στο κάτω μέρος του φούρνου

Voula Damala – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπαγιαντέρα…εύκολο – Νόστιμο – Χωρίς Ψήσιμο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Ρύζι…κάπως αλλιώς