Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Μαρμελάδα Βύσσινο
425 γρ Κομπόστα Βύσσινο σε κονσέρβα
14 γρ Κορν Φλαουρ
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 Σφηνάκι Κονιάκ ή Λικέρ Βύσσινο

Για την Κρέμα
1 Λίτρο Γάλα Πλήρες
160 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
3 Βανίλιες
110 γρ Κορν Φλαουρ

Για Διακόσμηση
Τριμμένοι ξηροί Καρποί και Μαρμελάδα Βύσσινο

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ριχνουμε το γάλα το κορν φλάουρ τις βανίλιες και τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μα στη φωτιά μέχρι να δέσει και να σφίξει

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή έχω φτιάξει μία τύπου μαρμελάδα βύσσινο έχοντας πάρει μία κονσέρβα βύσσινα τα ρίχνω
μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζω στη φωτιά για 4 με 5 λεπτά και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει
Ετοιμη η κρέμα μας έχει σφίξει όπως βλέπετε κλείνουμε τη φωτιά παίρνουμε μία φόρμα του κέικ σιλικόνης ή απλή με διάμετρο 23
εκατοστά και αδειάζουμε την κρέμα μέχρι τη μέση

Επειτα τοποθετούμε τα βύσει να επάνω στην κρέμα προσοχη να μην ακουμπησει τα τοιχώματα της φόρμας
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα από τα βύσσινα τα υπόλοιπα τα κρατάμε για διακόσμηση και για σερβίρισμα
Μετα αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα απλώνουμε ομοιόμορφα και στο τέλος τοποθετούμε μπισκότα της αρεσκείας μας εγώ έχω επιλέξει
γνωστά μπισκότα με σοκολάτα
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και στη συνέχεια του τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες να σφίξει και να κρυώσει

Ετοιμο το γλυκό μας έχει κρυώσει εντελώς εάν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης ξεφορμάρετε πάρα πολύ εύκολα εάν χρησιμοποιήσετε
μεταλλική φόρμα και σας δυσκολέψει μπορείτε να την τοποθετήσετε σε ένα μπολ με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα
Μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εγώ χρησιμοποίησα καρύδι και φυστίκια αιγίνης και φυσικά τα βύσσινα που φτιάξαμε