Αναζητάτε την τέλεια τούρτα για να γιορτάσετε μια ξεχωριστή περίσταση ή απλά να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό; Η Τούρτα Cookies με Κρέμα Μπισκότου είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η λαχταριστή τούρτα συνδυάζει τραγανά μπισκότα με μια βελούδινη κρέμα μπισκότου, δημιουργώντας μια εκρηκτική γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για τις Βάσεις Μπισκότου – Cookies
300 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ Καστανή Ζάχαρη
1 Βανίλια
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
480 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
200 γρ Σταγόνες Σοκολάτας (Μαύρη και Γάλακτος)

Για την Κρέμα Μπισκότου
540 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε Σαντιγί
300 γρ Τυρί Κρέμα
100 γρ Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
2 Γεμάτες κουτ σούπας Πραλίνα Μπισκότο

Για το Σιρόπι
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Νερό
1 κουτ γλυκού Πραλίνα Μπισκότο

Για Διακόσμηση
Πραλίνα Μπισκότο – Μπισκότα Cookies

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σ ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου
μαζί με τη βανίλια και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά τα οποία επίσης βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Εύκολα και γρήγορα φτιάξαμε τη ζύμη μας την οποία θα την ζυγίσουμε και θα τη χωρίσουμε σε τρία είσαι μέρη

Τοποθετούμε τη ζύμη cookies σε 3 τσερκια με διάμετρο 25 cm και την απλώνουμε ομοιόμορφα
Ψηνουμε σε προθερμασνεο φούρνο 175 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα
Ετοιμες ψημένες οι βασεις των κούκις της αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα

Στον κάρο του μίξερ ρίχνουμε την κρυά κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε σαντιγί
Οσο χτυπάμε την σαντιγι προσθέτουμε τον ένα δίσκο κούκις σε ένα τσέρκι τον σιροπιάζουμε ελαφρώς με ένα σιρόπι που έφτιαξα με νερό
και ζάχαρη τα οποία έβρασα για ένα λεπτό απ τη στιγμή του βρασμού και πρόσθεσα επίσης και ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα μπισκότο

Οταν πλέον είναι έτοιμοι σαντιγί μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη το τυρί κρέμα και την πραλίνα μπισκότο και
συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία ωραία κρέμα

Τέλος στην κρέμα προσθέτω και τρούφα σοκολάτας για περισσότερη τραγανότητα
Ετοιμη οι κρέμα μας τη χρησιμοποιώ απευθείας αδειάζοντας μία γενναία ποσότητα επάνω στο δίσκο του κούκις και απλώνω μια όμορφα
Τοποθετούμε και το δεύτερο δευτερο δισκο κούκις και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
Δημιουργώ κάποιες τρύπες στο δίσκο του κούκις για να σιροπιαστεί πιο ωραία και να σας διευκολύνει στο κόψιμο
Δεν χρησιμοποίησα τον τρίτο δίσκο κούκις διότι θα έβγαινε πολύ ψηλή τούρτα μας
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλό είναι να τη φτιάξετε απ την προηγούμενη μέρα ώστε να ποτισουν τα μπισκότα και να σας
διευκολύνει στην κοπή της εγώ την διακόσμησα με πραλίνα μπισκότο την οποία την έλιωσα στα μικροκύματα και μπισκότα κούκις

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕλαφρύ Νηστίσιμο Γλυκάκι με Πορτοκάλι και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓλυκό νεράντζι