Δείτε Επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Αφράτη Τούρτα Ροδάκινο

Καλοκαιρινή τούρτα απλή και δροσιστική από τα ροδάκινα. Τα καλοκαιρινά κέικ φρούτων είναι πολλά αλλά το αγαπημένο σας, θα είναι πραγματικά η συνταγή αυτή για εσάς. Το κέικ είναι μαλακό και ελαφρύ με γεύση από το ροδάκινο. Αυτό το απλό κέικ ροδάκινο δεν είναι πολύ γλυκό αλλά απλώς δροσιστικό. Αυτό το κέικ εμπίπτει στην κατηγορία απλών και αρκετά γρήγορων συνταγών

Συστατικά

500γρ ροδάκινα
125 γρ. Βούτυρο
4 αυγά
160g ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Ζάχαρη βανίλιας (ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
180γρ στερεο γιαούρτι ή 200ml υγρό γιαουρτι
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
Μια πρέζα αλάτι
6γρ μπεικιν παουντερ
500ml κρέμα γάλακτος
Σοκολάτας τριμμένη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε πρώτα τα ροδάκινα.
Προσθέστε τα ροδάκινα σε βραστό νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Οι ακριβείς ποσότητες
παρατίθενται, στη λίστα των συστατικών
Αφήστε να κρυώσουν τα ροδάκινα για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην τα κόψετε αμέσως, γιατί θα τα χρειαστείτε λίγο αργότερα, ώστε να μην μαυρίσουν.

Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει λίγο ώστε να μην είναι πολύ ζεστό
Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Ανακατέψτε τα ασπράδια με ζάχαρη σε μίξερ βάσης και χυμό λεμονιού για 2-3 λεπτά για να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε ζάχαρη βανίλιας ή μια κουταλιά της σούπας αρωματική βανίλια στους κρόκους των αυγών.
Ανακατέψτε για λίγο, μετά προσθέστε γιαούρτι και τώρα χλιαρό λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίστε την ανάδευση για δύο λεπτά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το λείο αλεύρι, το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και το μισό από το
μπεικιν παουντερ.
Προσθέστε στο μείγμα με τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε καλά. Θα πάρετε ένα αρκετά στερεό μείγμα
Τώρα ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών(μαρέγκα) και ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί 35 × 30 που είχε προηγουμένως επικαλυφθεί με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο ταψί, αυτό το κέικ πιθανότατα θα είναι ελαφρώς ψηλότερο

Τώρα κόψτε τα καθαρισμένα ροδάκινα και πιέστε τα λίγο μέσα στο μείγμα
Το καλοκαιρινό κέικ με ροδάκινα ψήνεται για περίπου 35-40 λεπτά στους 175 C.
Όλα εξαρτώνται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας, οπότε κοιτάξτε μέσα μερικές φορές για να δείτε την κατάσταση κατά το ψήσιμο
Τελειώστε με τη σαντιγί* και τριμμένη σοκολάτα και αυτό το απλό καλοκαιρινό κέικ είναι έτοιμο να σερβιριστεί αφού το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σκληρυνει η χτυπημένη κρέμα

*Για την Συνταγί:
Τοποθετήστε το μπολ ανάμειξης και τα χτυπητήρια στον καταψύκτη για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να μην πέφτει από το κουτάλι.
Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω και τρίβουμε την σοκολότα

Δείτε Επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Αφράτη Τούρτα Ροδάκινο

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδη ζυμαρικά σε σάλτσα χοιρινού
Επόμενο άρθροΠατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο