Αλφαχόρες (Alfajores)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

150 γρ Κορν φλαουερ
100 γρ αλεύρι
10 γρ Μπεικιν παουντερ
50 γρ ζάχαρη άχνη ή Κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 Αυγό μεγάλο ή 2 μικρά
75 γρ Γάλα
54 γρ Ηλιέλαιο

Για την Γέμιση
Καραμελωμένο Ζαχαρούχο
Πραλίνα Φουντουκιού
Καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι με το baking powder cornflour και βανίλες και ανακατευουμε πολύ καλά.

Στην συνέχεια αφού έχουν ανακατευτεί πολύ καλά προσθέτουμε τα υγρά υλικά δηλαδή το αυγό το γάλα και το ηλιέλαιο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια. Είναι μία πάρα πολύ γρήγορη εύκολα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου μιξερ. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη απευθείας ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας Λίγο αλεύρι και ανοίγουμε Με τη βοήθεια του πλάστη σε ένα λεπτό φύλλο συνέχεια και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ κοβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα εάν δεν έχετε κουπάτ πολύ εύκολα μπορείτε να κόψετε με ένα στρογγυλό μικρό ποτηράκι

Στη συνέχεια μαζεύουν την περίσσεια ζύμη για την ξανά ανοίγουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία εμάς μας βγηκανε περίπου 34 κομμάτια. Ετοιμα για ψήσιμο δεν θέλουνε πάρα πολύ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 13 με 14 λεπτά έτοιμα ψημένα βλέπετε ότι δεν έχουνε πάρει πάρα πολύ χρώμα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Αφού έχουν κρυώσει πάμε να φτιάξουμε τις αλφαχορες παιρνουνε ένα κουραμπιεδακι βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού καραμελωμένο ζαχαρούχο κλεινουμε μ ενα άλλο κομμάτι σαν σαντουιτσακι ρολάρουμε σε τριμμένη καρύδα γύρω-γύρω ώστε να καλύπτουν τα πλαϊνά αγορά και εχουμε ετοιμη την αλφαχωρα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα πατάτας…μπορείτε να ταΐσετε όλη την οικογένεια με αυτό!
Επόμενο άρθροΣφολιάτα με ζαχαρουχο γάλα