Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ

Συνταγή:

Κρέμα Bechamel:
6 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση τυρί:
450γρ φέτα
85 gr τριμμένο τυρί Κεφαλοτύρι
4 αυγά, χτυπημένα
1 , πακετο φύλο κρύστας αποψυγμένο
3/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για βούρτσισμα

Εκτέλεση

Λιώστε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε μέσα ελαφρά το αλεύρι μέχρι να μαλακώσει και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά. Χύστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με χτυπητήρι ή ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε το αλάτι ανακατεύστε περιστασιακά, έως ότου το μείγμα γίνει
αφρώδες και πήξει, 5 έως 10 λεπτά.
Λιώνουμε με ένα πηρούνι το τυρί φέτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα χτυπημένα αυγά. Ρίχνουμε τη ζεστή λευκή σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σ᾿ ένα βουτυρωμένο, τετράγωνο, πυρίμαχο σκεύος, ή ταψί νούμερο 32 για πίτα, απλώνουμε δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε άλλα τρία φύλλα και τα στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο.
Αδειάζουμε και απλώνουμε τη γέμιση και έπειτα γυρίζουμε τα τρία τελευταία φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε και μετά γυρίζουμε τα δύο κάτω φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού, μαζί με τα επάνω και τα στίβουμε φτιάχνοντας κόθρο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου η ζύμη γίνει χρυσή καφετιά και τραγανή, περίπου 45 λεπτά.
Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και μετά κόψτε σε τετράγωνα.

ΠΗΓΗ: Anna SeitaridisGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΤούρτα παγωτό λεμόνι
Επόμενο άρθροΗ Ζαρωμένη Γαλατόπιτα…δείτε αυτή την τεχνική 💛