Τυρόπιτα της τεμπέλας στη γάστρα!

Η πολυαγαπημένη Τυρόπιτα της τεμπέλας είναι πραγματικά εντυπωσιακή όταν ψήνεται και φυσικά τρώγεται σε χρόνο μηδέν. Αλλά πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να τις φτιάχνουν;

Υλικά

500 γρ φέτα
500 γρ γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι λάδι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Φρυγανιά για πάνω και κάτω

Εκτέλεση

Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν
ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.
Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Πανάρουμε την γάστρα της Tupperware απο κάτω με φρυγανια και ρίχνουμε το μείγμα μας και απο πάνω πάλι
φρυγανια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα με την γάστρα ανοιχτή μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′.
Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί. εκανε όμως ωραία κρούστα και πάνω και κάτω

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Η γάστρα ανοιχτή, έκανε όμως ωραία κρούστα και πάνα και κάτω.

Η Συνταγή είναι της Myrto Stamiri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χορτοτυρόπιτα της τεμπέλας

Χορτοτυρόπιτα της τεμπέλας

Τεμπέλικη πίτα…είναι πολύ νόστιμη και θα χαρώ αν την ετοιμάσετε και να σας αρέσει! ❤
Τα παιδιά μου μου έδωσαν βαθμό 6 + … 😊 Όπως έχω πει πολλές φορές – για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο έπαθλο!

Υλικά:

✴ 1 κουπα καλαμποκάλευρο
✴ 1 κουπα άσπρο αλεύρι
✴ 100 g καθαρισμένη αποβάθρα (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σπανάκι, αλλά να αυξήσετε την ποσότητα)
✴ 4 αυγά
✴ 1 φακ μπέικιν πάουντερ
✴ 200 – 250 γρ τυρί φέτα
✴ 400 γρ γιαούρτι (3,6% λιπαρά)
✴ 5 κ.σ. λάδι + 1
✴ 2 κ.σ. βούτυρο
✴1 / 4 κουτ μαγειρική σόδα
✴ 1 κουτ. αποξηραμένος δυόσμος, 1 κουτ. αλατι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λάπατα ή το σπανακι σε 1 κ.γ. λάδι για 2-3 λεπτά με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει! Το αφήνω να κρυώσει.
Σε αυτό το διάστημα χτυπάω τα αβγά, προσθέτω σε λεπτή ροή το λάδι, το γιαούρτι με τη σόδα σβησμένη μέσα.
Σταδιακά αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι – πρώτα το καλαμποκάλευρο, μετά το άσπρο αλεύρι.
Τέλος ρίχνω – το τριμμένο τυρί, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ταψί διαμέτρου 26 εκ. στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στο πρώτο επίπεδο από κάτω προς τα πάνω.
Αλείφω την πίτα με λιγο λάδι και την τυλίγω για 15 λεπτά με μια καθαρή πετσέτα!

Καλή απόλαυση και μην ξεχάσετε να μαγειρέψετε με λίγη αγάπη! ❤

Προηγούμενο άρθροΔροσερό κρεμ καραμελέ!!
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Στρούντελ