Σήμερα σας έχω τον απόλυτο χριστουγεννιατικο συνδυασμό, αγκαλιασμενο απο ένα κέικ για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας δίπλα στο τζάκι ή όπου αλλού βρίσκετε την ηρεμία σας. Κέικ πορτοκαλί με γλασο πορτοκάλι, καρύδια και σταφίδες!!!

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 δόση βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
60 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντρόκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
Για το γλασο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη άχνη, βανίλια, ξύσμα, αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ στην αρχή ταχύτητα 2 για 1 λεπτό και στην συνέχεια ταχύτητα 3 για 10 λεπτά μέχρι να αφρατεψει το μίγμα. Μετά το 10 λεπτό προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Στην συνέχεια αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμενα, ανακατεύοντας αυτή τη φορά με μια ξύλινη σπάτουλα σιγά σιγά και κυκλικά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες αφού κρατήσουμε πρώτα λίγα για γαρνιτούρα και συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα.

Βάζουμε βούτυρο και αλεύρι σε φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε με προθέρμανση στους 170 για 45 με 50 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και το βγάζουμε από την φόρμα. Περιχύνουμε με το γλασο, το οποίο το φτιάχνουμε βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Γαρνίρουμε με χοντρό κομμένα καρύδια και σταφίδες. Καλή απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθρο10 σπιτικές συνταγές για να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα όμορφα φρύδια
Επόμενο άρθροΨητά μήλα με Γιαούρτι ….. Είναι τα πιο ωραία