6 απλοί τρόποι για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας

Το συκώτι μπορεί να μην είναι ο διευθύνων σύμβουλος του σώματος, αλλά εξακολουθεί να κάθεται σε ένα από τα σημαντικότερα γραφεία.
Για ένα όργανο που έχει μέγεθος μόλις 8-10 εκ και ζυγίζει δύο έως τρία κιλά και το συκώτι έχει δύο τίτλους: όργανο και αδένας και επίσης περισσότερες από 3.000 βασικές εργασίες είναι που πρέπει να κάνει κάθε μέρα.
Ως το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο (μετά το δέρμα), το συκώτι έχει ορισμένες βαριές ευθύνες που δεν μπορούν να ανατεθούν αλλού.
Το συκώτι είναι επίσης το μόνο όργανο που μπορεί να χάσει έως και το 75 τοις εκατό της μάζας του και να συνεχίσει να μεγαλώνει ξανά στο πλήρες μέγεθος!
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να υποστεί βλάβη το συκώτι. Όταν το συκώτι καταστρέφεται ή υποβαθμίζεται, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του για την αποτοξίνωση του σώματος επίσης.
Όταν συμβεί αυτό, το ήπαρ χρειάζεται βοήθεια. Αυτοί οι απλοί τρόποι για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι σας να σταθεί ξανά στα πόδια του, ας πούμε έτσι, ώστε να κάνει τη δουλειά του για να σας κρατήσει υγιείς.

Θυμηθείτε, εάν είστε υπό την επίβλεψη ενός γιατρού για τη διαχείριση οποιωνδήποτε προβλημάτων υγείας ή λαμβάνετε οποιαδήποτε απαιτούμενα φάρμακα, συζητήστε πάντα με το γιατρό σας πριν αλλάξετε την καθημερινή σας διατροφή ή τη ρουτίνα υγείας σας.

1. Πίνετε περισσότερο νερό.

Οι απλές θεραπείες αποτοξίνωσης του ήπατος μπορεί συχνά να φαίνονται απλοϊκές. Αλλά εδώ, η απλή αλήθεια είναι ότι το νερό βοηθά το συκώτι να μετακινήσει τις τοξίνες μέσω των δικών του κυτταρικών συστημάτων και να τις επιταχύνει στην έξοδο τους από το σώμα σας.
Αλλά όχι οποιοδήποτε νερό μπορεί να έχει το πλήρες αποτοξινωτικό όφελος. Πίνετε φιλτραρισμένο νερό βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου σε συγκεκριμένα διαστήματα της ημέρας (κατά το ξύπνημα, μεταξύ των γευμάτων, νωρίς το βράδυ, όχι ενώ τρώτε και όχι πάρα πολύ και 2 ώρες πριν τον ύπνο). Προσθέστε μια μικρή πρέζα αλάτι και το μπαχαρικό κουρκουμά στο νερό σας για να επιταχύνετε την αποτελεσματικότητά του.
Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να στοχεύετε σε 4 λίτρα νερού την ημέρα. Μείνετε μακριά από ανθρακούχο νερό ή νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

2. Ιδρώτα, ιδρώτα, ιδρώτα.

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να μπορείτε να το πετύχετε απλά περπατώντας έξω! Αλλά αυτή δεν είναι η βέλτιστη μέθοδος για να χρησιμοποιήσετε τον ιδρώτα ως αποτοξίνωση του ήπατος. Ο ιδρώτας που προκαλείται από την άσκηση έχει τα δικά του αποτοξινωτικά οφέλη, σπρώχνοντας τις τοξίνες και απομακρύνοντάς τες από το σώμα μαζί με τον ιδρώτα.
Η γιόγκα, ένα ωραίο τζόκινγκ, οι προπονήσεις ή μια συνεδρία στη σάουνα είναι υπέροχοι τρόποι για να ιδρώσετε τις τοξίνες.
Απλώς φροντίστε να σκουπίσετε τον ιδρώτα το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε την επαναρρόφηση της τοξίνης πίσω στο σώμα και κάντε ένα δροσερό ντους αμέσως μετά την εφίδρωση.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚέικ Δούκισσα 
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Γιουβέτσι…το πιο μαμαδίστικο φαγητό