Κουλούρια με ζύμη ατμού

Τα έκανα μικροσκοπικά αυτή τη φορά – για μια μπουκιά, αλλά τα έχω κάνει λίγο μεγαλύτερα και μετά μπορούν να κοπούν και να γεμίσουν με διαφορετικές γεμίσεις. Είναι όμως και αρκετά νόστιμα και τρώγονται πολύ γρήγορα.

Το ψήσιμο αυτής της ζύμης πρέπει να είναι σε ένα δυνατό, προθερμασμένο φούρνο. Ακριβώς πόσους βαθμούς εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κάθε φούρνου.
Προτιμώ να ψήνω στους 200 ° C, σε φούρνο που λειτουργεί μόνο με ζεστό αέρα (χωρίς το πάνω κάτω), γιατί μπορώ να ψήνω όλα τα ταψιά ταυτόχρονα. Εάν ο φούρνος λειτουργεί χωρίς αέρα (π.χ. επάνω και κάτω ράφια), ψήνετε ένα ταψί την φορά, το οποίο τοποθετείται σε μια μεσαία σχάρα. Σε αυτήν την περίπτωση, ψήστε στους 190 ° C.

Υλικά:

250 ml. γάλα
80 g βούτυρο
λίγο αλάτι Ιμαλαίων
160 g αλεύρι
3 αυγά, 150 γρ.
120 g τυριού τριμμένο

Για επάλειψη και πασπάλισμα:

1 κρόκος αυγού για επάλειψη
προαιρετικό κύμινο (κύμινο) ή σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Βάλτε σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα, προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε έντονα (και συνεχώς) έως ότου το μείγμα αρχίσει να διαχωρίζεται από τα τοιχώματα του δοχείου. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Μπορεί να ανακατεύετε κατά διαστήματα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά – ένα προς ένα. Μετά από κάθε αυγό, ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το μείγμα και μετά προσθέστε το επόμενο. Τέλος, προσθέστε τριμμένο τυρί.

Από το μείγμα που προκύπτει (σε ​​χαρτί ψησίματος) με σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιαχτε με το κατάλληλο στόμιο μικρές μπάλες (ή τριαντάφυλλα) με διάμετρο περίπου 2 εκ. Αλείψτε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζετε με κύμινο ή σουσάμι. Ψήνουμε σε ένα δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Έψησα με τον ίδιο τρόπο που ψήνω εκλέρ, δείτε τις συμβουλές ψησίματος παραπάνω.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με λεμόνι & καρύδα…Είναι ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό επιδόρπιο
Επόμενο άρθροΤα Κουλουράκια του καλοκαιριού με λεμόνι…είναι και χωρίς γλουτένη